ponedeljek, 19. oktober 2015

Manila - v nedeljo

Priprave na noč čarovnic
Končno ena nedelja, ko sva šla malo naokrog po Manili. Do sedaj se mi nekako ni izšlo. Ali so bili sestanki, urediti še kakšno stvar pred novim delovnim tednom ali pa vreme ni sodelovalo.

Današnja tarča je bila bližnja reka in kar se bo pač zgodilo na tej poti. Avantura :). Pogumno, v neznano.

No, vsaj Simona tako misli :).


Ko se sprehajaš po Manili, nekako ne moreš mimo "božičnih" dreves, ki nosijo elektriko, telefon in internet v vsaki kotiček Manile. Baje ni tako zapleteno kot izgleda. Na vrhu bi naj bila elektrika (distributor je Meralco), malo nižje optika Radius Telekoma (Meralco spin-off) in potem ostali ponudniki komunikacij. Baje je največja zabava, ko se v steber zaleti kamion in ga podre.

Ciganske sanje :)
Če bi naši Brazilci iz Lenta videli takšne stebre, bi jih hitro oskubili.

Tukaj včasih igramo biljard
Ko včasih ne veš kam bi šel, je ena izmed izbir biljard v Filipino Stations.

Profesionalna boks liga
Za bolj športno usmerjene priporočam obisk prireditev, kot je npr. boks v Ring Side areni. Če želiš, lahko samo gledaš ali pa sodeluješ kot sodnik. Poznavanje pravil boksa je obvezno.

No, po ogledu športnih prizorišč (od zunaj) sva nadaljevala peš proti Pasig river, ki teče skozi center Manile. Takoj po prečkanju reke vidiva Jepneey-a, zgledal je precej prazen. Zakaj pa ne, gremooooo.


Z jeepnijem naredimo velik krog po Manili, natančneje po Mandaluyong četrti. Vmes se veselo pogovarjava s šoferjem. Vsak dan je za volanom cca 12 ur, 7 dni na teden in to že zadnjih 30 let. Vsak dan! Za avto plača cca €15/dan najemnine, gorivo ga stane cca €10 dnevno. Kar ostane je njegovo. Pozabil sem vprašat, čigav strošek je popravilo lepotca. Že po par metrih vožnje sem dobil občutek, da to podvozje ne bo vdržalo dolgo. Ojoj.

Ko izstopiva iz Jeepneja ter šoferju pustiva bogato napitnino, vidiva reko in ladjo. Zakaj pa ne, gremooooo.


In že spet se peljemo. Trimaran. V Pasig-u (reki) plavajoča zelenjava ovira plutje. Motor veselo ropota, vse je pod kontrolo. Če zapika svečka je rezervna kar na volanu. V primeru okvare je svečka hitreje menjana kot gume na F1. Ko prideva čez reko sva spet v domačih krajih, na nebu se že zbirajo oblaki. Pred dežjem se skrijeva v bližnjo restavracijo in na hitro nekaj pojeva. Nevihte tukaj so intezivne, vendar kratke. Prilagam še plan najine dnevne poti po Manili.

Jeepney, ladja, peš

Deževna doba se počasi izteka, trenutno nas obdeluje Super tajfun "Lando". Na severu katastrofa, v nekaj dneh bo zapadlo več kot 1000 Litrov/m2, tukaj so zaprte vse šole, v mestu ni prometa. Upam, da davek v življenjih ne bo prevelik.


1 komentar: