nedelja, 11. oktober 2015

Singapur adventure (2/x)


.. no, pa gremo naprej s Singapursko avanturo. Po napornem delovnem tednu, sem končno zbral pogum, da nadaljujem s pisanjem ...

Gardens by the Bay (south)

Oblast je razmišljala: "Zakaj bi delali parke v mestu! Naredimo raje mesto v parku. Obkrožimo celo mesto s parki, naredimo parke v mestu, naredimo park namesto mesta." In zamisel je več kot uspela.
Rodil se je "Gardens by the Bay". Brez velikih pričakovanj sva šla na ogled atrakcije, v vseh vodičih označena kot #1 v Singapurju (in širše). Hop-On bus, kratka vožnja in že sva na vhodu.

Najljubša zabava turistov, kot sva midva, je slikanje na vseh možnih krajih in ob vseh priložnostih. Najbolj primerno mesto, ime parka. Seveda si želiš biti na slikah biti sam. Žal ne gre. Ne traja dolgo, da se nama je pridružila mednarodna ekipa "liliputancev". Najprej eden, potem drugi in na koncu kar cela skupina. Ob koncu slikanja je Simona skoraj ostala brez roke.
Na sliki bi rada bila sama => žal ne gre
Gardens by the Bay je sestavljen iz treh delov in sicer centralni del (Singapur), vzhodni del (med Sands Bay hotel in Merlion) in Bay South Garden. Bay South Garden (južni park) se sestoji iz:
  • Cloud Forest (Deževni gozd)
  • Flower Dome (Rožna kupola)
  • Supertrees Grove (Super drevesa)


V času najinega obiska je v parku potekalo praznovanje "Mid-Autumn" festival (kitajsko, vietnamsko praznovanje). Praznujejo prvo polno jesensko luno. V mestu in parku je bilo polno lantern, vsi so praznovali praznik luči. Druga imena za festival: reunion, childrens, mooncake, harvest.

Praznik luči (to ime mi je najbolj simpatično)
Cloud Forest (Deževni gozd)
Iz 35 stopinj zunanje temperature vstopiš direktno v tropsko planinsko področje s simulacijo 1000m-3000m nadmorske višine. Gozd se nahaja v 50m visoki stekleni konstrukciji (kupoli), ki zaseda cca 0,8 hektarja površine. Ob vhodu je 35 metrski slap, ki veselo prši po prostoru in ga ohlaja.

35 metrski vlažilec prostora
V kupoli je 42m visoka skulptura (planina), oblečena v orhideje, praproti, flamingovce in polno druge solate. Izjemno! Z dvigalom se odpeljemo čisto na vrh, kjer se lahko obiskovalci sprehajamo po spiralnih sprehajalnih poteh. Poti se počasi spuščajo proti dnu, v vsakem nadstropju je razstava z različno tematiko.

Cloud mountain
Najlepši razgled je na vrhu. Po izhodu iz dvigala prideš direktno na "lost gardens", ki je na vrhu 42 metrske konstrukcije. Odpre se čudovit pogled na majhen ribnik, rože, ribice in mesto.

Hidden garden
Ne moreva se odlepiti od vrtička, ki je izdelan do zadnje podrobnosti.

Vrtiček z razgledom
In potem gredo stvari samo še navzdol.

Vsako nadstropje, nova tematika. Vsepovsod orhideje, praproti, mesojedke ... Pravo mesto za ljubitelje rož.


 Vse je dosegljivo skozi sistem visečih poti, ki se vijejo skozi oblake.


Čudne skulpture nadzorujejo, kako rože v deževnem gozdu uspevajo.


Rož kar ne zmanjka.


Ampak, po več kot 500 slikah, ki sem jih naredil, se morava žal posloviti od deževnega gozda. Če bi lahko, bi kupil letno karto in vsak dan naredil vsaj en krog po gozdu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar