ponedeljek, 24. avgust 2015

Ocean park Manila

Deževni sobotni dan je potrebno izkoristiti za obisk atrakcij, ki so blizu. Predvsem takšnih, ki si jih lahko ogledaš ne glede na vreme (beri dež). Kasneje sva videla, da je ta dan po Filipinih pustošil tajfun, že drugi v najinem 3 tedenskem bivanju tukaj.

Najina izbira:
Manila ocean park


UBER prevoz (€3), pol urce in že sva tam. Park ima izven sezone nore popuste na vstopnice, za ogled 10 atrakcij sva dala €15, normalna cena €74.
Sicer pa park ni ravno poceni, na kar nekaj forumih je moč najti negativne komentarje na temo cen. Cenik. V osnovi imaš 3 pakete in sicer 6, 10 ali 13 atrakcij. Med zanimive spadajo akvarij z ribami, skati, ..., ograda s pticami, tematski akvarij z meduzami (priporočam), odprti bazeni s skati in morskimi psi (priporočam), spa z ribicami. Med manj zanimivimi so predstave z morskimi levi, pticami (papige) in pingvini (animirano) ITD.



Guide map

Ticket office
Ptice roparice (Birds of prey)

V ogradi, ki meji na morje, je veliko število ujed, navajenih na ljudi. Dolgočasijo se z ogledovanjem ljudi, ki s čudnimi napravami hodijo okrog njih in vzdihujejo "look at that", "how nice", "iiiii" ter delaj(m)o obvezne selfie. Večina azijcev ptiča sploh ne pogleda z lastnimi očmi, temveč se takoj obrne, dvigne telefon in ptiča vidi le skozi lečo svojega telefona. Ko je ptič po-selfan, se brez pogleda nanj odpravijo naprej in iščejo naslednjo atrakcijo za selfija. Katastrofa. V celem parku se mi zdi, da sva bila malo čudna. Naravo, oziroma kaj je ostalo od nje, sva (skoraj) edina občudovala z lastnimi očmi.

Izkušen lovec s sokoli
Iz oči v oči
Lep trenutek je bil pristanek ptice na Simonini roki. Noro. Ali občudovanje ptice na 30 cm. Sprašuješ se, kdo je v živalskem vrtu. Ptice ali mi.

Kdo je večji?
Akvarij (Oceanarium)

Veliko število ribic nanizanih v vrsti akvarijev različnih oblik in velikosti. Sedaj že klasičen je tudi akvarij s sredinsko cevjo, kjer so ribe vsepovsod naokrog. Ne manjka skatov, morskih psov in rib iz tropskih morij ...

Eksotična ribica

Brrr, kaj je zgoraj

Klasičen prehod pod vodo
Spa z ribicami (Fish SPA)

Po akvariju sva želela tudi preizkusit ribji spa. Na vhodu te opremijo s papirnato brisačko in spustijo noter. Že na daleč se slišijo vzkliki, smeh, kričanje, ... Nogavice dol, podvihaš hlače in se vsedeš na rob bazena, nič globjega od 60 cm. In potem se začne. Počasi noge noter in grick, grick, grick. Noge hitro ven. In še enkrat počasi noter. Tokrat že malo bolj pripravljen na občutek. Stotine majhnih ribic se požene na noge in gricka. Občutek je neverjeten. Na trenutke že malo boleč. Ko se privadiš, je bolje. Grick, grick, grick. Ribice odstranjujejo mrtvo kožo. In to na živo. Grick, grick. Malo zmigaš, ribice zginejo. Za sekundo, dve. Grick, grick. Spet so nazaj. Spet grickajo. In ne nehajo. Uf, saj pravzaprav pa ni tako slabo. Grick, grick.

Grick, grick, grick

Vriskanje ob grickanju
Meduze (Jellies exibit)

Ideja ločene razstave z meduzami je odlična. V prostoru so akvariji z različnimi vrstami meduz, vsak izmed njih je osvetljen s svetlobo, ki spreminja barve. Svoje prispeva tudi razpoloženjska klasična glasba in ogledala. Zmaga pa prostor obložen z ogledali in akvariji v obliki navpičnih cevi. Ko se sprehajaš med njimi se zdi, kot da si med meduzami. Čarobno.

Meduza wall
Tube z meduzami

Najdi vsiljivca

Morski psi in skati (Shark and rays dry encounter)

In že sva na prizorišču naslednje predstave - "all star bird show". Isto prizorišče, kjer sva gledala tudi "sea lions" show. Tokrat se je predstava začela samo s 5 minutno zamudo. Vse ostale so namreč zamujale od 15 do 30 minut. Žal nas papige nekako niso prepričala. Hkrati sva videla, da ob bazenih s skati ni več gneče. Samo spogledala sva se in že sva bila na poti proti izhodu. Par ovinkov levo in desno, 2x vprašava za pot, se malo vrneva, vidiva tablo "attraction closed" in že sva noter. Sploh ni gneče. Tistih par obiskovalcev, ki so bili noter, se počasi odpravi ven. In sedaj so 4 morski psi, množica skatov in rib, par potapljačev na voljo samo za nas par, ki nas tabla ni ustavila. Potapljač z veseljem pripelje skata. Pokaže, kje se ga lahko poboža. Mehka koža. Razloži, da imajo v bazenu 3 vrste skatov, vsak z drugačno kožo. In res, občutek je drugačen. Od mehke do trde kože. Na koncu pripeljejo še morskega psa, ki so ga ravno dajali spat. Koža je trda, občutek je res zanimiv, ko da bi imel šmirgl papir. Še malo pomasiram po hrbtu in kuža se pomiri. Sedaj so že trije na kupu, masaža jih je čisto pomirila. Še enega spravijo sem in dan je za njih (in potapljače) končan. V vodi so preživeli cel dan.

Skati so res lepe ribe (al kaj že so)

Koža ko šmirgl papir

Božanje ga je čisto uspavalo
Za zaključek

Manila Ocean Park je odlična destinacija, kjer preživiš prost dan. Sicer precenjena, ampak se da najti za vsakega nekaj. Par atrakcij si nisva ogledala (glass boat, antartica, potapljanje, slikanje z morsko sireno, ...) zato tudi težko komentirava.

Pod črto, še en odličen dan v Manili.

===

Aja, pa še vesela novica, vselila sva se v stanovanje. Končno. Konec hotelov v Manili. Po dolgem času sva spet lahko jedla domačo hrano. V trgovinah sva dobila vse sestavine. No skoraj. Bučnega olja ni. Solata žal ni solata brez bučnega olja. Da ne govorim o mleku. Mleko navadno, mleko SLIM, mleko z Hi-Calc, mleko brez tega in onega, mleko z oljem (bljak), mleko iz soje, ... Hudiča, kje je navadno kravje mleko.




1 komentar:

  1. Dober večer ali karkoli je že pri vama. Ko tako prebiram vajin blog, zgleda kot da sta na počitnicah in ne v službi. Vesela sem za vaju. Sicer pa je bilo tudi ekipi "6 žensk.com" v sestavi jaz, Suzana, Metka, Zvonka, Anita in Majda, čez vikend noro. Bile smo na odklopu v dolini Triglavskih jezer. Dva dni popolnega odlopa, nič stresa in veliko smeha. Škoda, da Simone ni bilo z nami. Manjkala je še kakšna blondinka. Metka je med nami prav izstopala. Pa ne samo po barvi las, tudi po kondiciji. Lepo se imejta. Jesenski pozdrav...Natalija

    OdgovoriIzbriši