sreda, 12. avgust 2015

Shoping in Manila - Greenbelt

Tudi tukaj je nakupovanje stres. Če želiš nekaj kupiti v Manili, v metropoli z več kot 15 Mio prebivalci, nekateri pravijo, da celo več kot 20 Mio, imaš velik problem. Odločiti se moraš, kateri nakupovalni center boš izbral, v tem centru najti pravo trgovino. In končno poiskati izdelek, ki bi ga rad kupil. Če med vsem tem iskanjem ne pozabiš, kaj bi rad kupil. Jaz sem že :).


Greenbelt se nahaja v centru Makatija, v samem srcu CBD-ja, poslovni center Manile in Filipinov.


Izjemno urejen kompleks, nešteto trgovin, restavracij, kino dvoran, ogromno parkirišč. Še največ pa je varnostnikov. Vsak vhod v center je pod nadzorom, vedno ko greš mimo, te en tip (ali varnostnica) pregleda z magično palčko. Detektor vsakič zapiska, ampak pregled je opravljen in mirno lahko vstopiš v nakupovalna nebesa.

Ampak, kam, kje, kako ... Bom danes sploh prišel do trgovine ... Mogoče grem vmes še kakšno zmolit v Greenbelt chapel.

Kapelica od zunaj, večja od Ožbalta
Open space cerkvica
Sam kompleks je razdeljen na 5 stavb, imenovane Greenbelt1 - 5. Enote so tematsko razdeljene, kot je npr. oprema, international brands, high-end brands, kina ... Vmes pa hrana, pijača ... Vse naokrog pa parkirišča, pisarne, dogajanje. Gremo k tabli, da najdemo pravo trgovino.

Greenbelt 3
Greenbelt 5

Navdušuje skrb za naravo, v centru je ogromno zelenja, v parku na sredini pa prava đungla.

  

Ko pade noč, takrat se center spremeni v zbirališče expatov in poslovnih filipink.

 


Kljub ogromni izbiri različnih trgovin, na koncu težko najdeš točno tisto stvar, ki jo iščeš. Vmes te zmoti toliko stvari (hrana, pivo, filipinke), da pozabiš, zakaj si pravzaprav tukaj.

Pod črto, precej drago, za vsakega nekaj, predvsem pa čisto in varno. To je stvar, ki je v teh krajih redkost (mislil sem na čistočo).

To je le en izmed mnogih nakupovalnih centrov v Manili.

Naslednjič nekaj več o Mall of Asia, menda največji nakupovalni center v Aziji.

ps. Namerno nisem dal slik od trgovin, saj so enake, kot drugod. Guci je Guci, Rolex kot Rolex, ...




Ni komentarjev:

Objavite komentar