ponedeljek, 24. avgust 2015

Ocean park Manila

Deževni sobotni dan je potrebno izkoristiti za obisk atrakcij, ki so blizu. Predvsem takšnih, ki si jih lahko ogledaš ne glede na vreme (beri dež). Kasneje sva videla, da je ta dan po Filipinih pustošil tajfun, že drugi v najinem 3 tedenskem bivanju tukaj.

Najina izbira:
Manila ocean park

ponedeljek, 17. avgust 2015

Manila - prevozna sredstva

Premikanje po Manili, še posebej v Makatiju je prava nočna mora. Vse kar ni v peš razdalji je zelo daleč. Tukaj ni metroja, tramvaja, vlaka (no ja, je vlak ...). Kakršen koli premik gre izključno z avtomobili, malimi avtobusi oz Jeepney, kombiji, avtobusi, tricikli, motorji, celo konje najdeš tukaj. 

Vse skupaj pa absolutno prenapolnjeno. Na motoru se pelje cela familija, par otrok, žena, verjetno še babice in dedki, kure pa še kakšen sosed. 

sreda, 12. avgust 2015

Shoping in Manila - Greenbelt

Tudi tukaj je nakupovanje stres. Če želiš nekaj kupiti v Manili, v metropoli z več kot 15 Mio prebivalci, nekateri pravijo, da celo več kot 20 Mio, imaš velik problem. Odločiti se moraš, kateri nakupovalni center boš izbral, v tem centru najti pravo trgovino. In končno poiskati izdelek, ki bi ga rad kupil. Če med vsem tem iskanjem ne pozabiš, kaj bi rad kupil. Jaz sem že :).

sobota, 8. avgust 2015

Tržnica - Salcedo city

V soboto ni tako velike gužve v mestu, kljub temu, da imamo 6 dnevni delovni teden. Upam, da to ne velja za naše poklice, sicer bom imel samo en dan fraj, nedeljo.

Obisk tržnice je paša za oči. Polno čudnih rastlin, sadja, zelenjave, tudi morske stvari so na voljo. Ene še vedno migajo. Prodajalci prijazni, praktično vse lahko probaš. Še najboljši je bil Jack fruit, mešanica med mango in banano :).

petek, 7. avgust 2015

Potovanje

Do Manile lahko plavaš, se pelješ z ladjo ali pa preprosto kupiš letalsko karto in tja letiš. Izbrala sva najhitrejšo opcijo, torej polet. Nisem pa vedel, da bomo leteli že do letališča. Števec na taxiju je redko padel pod 150km/h :). Če bi plačali kazen, bi jo plačali, ker smo prenizko leteli. Sem si misli, če preživim tole, bom tudi vse ostalo.

ponedeljek, 3. avgust 2015

Ptuj, zadnji trenutki

Danes še doma. Zadnje priprave na potovanje so v teku. Hmm, no skoraj zadnje. kovček je še vedno na podstrešju, obleka in ostale stvari varno v omari. edino, kar je pripravljeno, so spiski, kaj vse je treba vzeti zraven.