četrtek, 17. december 2015

Macau 3/3

Macau
Z veseljem sporočam, da v Macau niso samo igralnice. Dejansko obstaja celo stari del, mestno jedro, ostanki Portugalskega vpliva. V 16 stoletju so Kitajci podelili pravico Portugalcem, da zasedejo ozemlje v Macau (pod strogo kontrolo Kitajske). V zameno so Portugalci morali opraviti s pirati v okoliških vodah. Leta 1987 so Kitajci in Portugalci podpisali nov sporazum, s katerim je leta 1999 Macau postal Special Administrative Region (SAR) of China. 400 letna prevlada Portugalske je končana.

Macau 2/3

Igralnice

Galaxy je odprla vrata leta 2011, ko je bila končana prva faza izgradnje. Čez eno leto so pričeli z Fazo 2, kjer so dodali še par hotelov (Marriott in Ritz-Carlton). Nahaja se na Cotai street, ki je kopija Las Vegas "stripa". V kompleksu je trenutno 5 različnih hotelov z ogromnim številom sob. Na terasi je kopališče z več kot 10 bazeni. Kompleks ima več kot 550.000m2 površine.

nedelja, 13. december 2015

Macau 1/1

Venetian, Galaxy ponoči

Kadar delaš v igralništvu, je obvezno, da obiščeš največja mesta, kjer se nahajajo igralnice. Najbolj znano igralniško mesto na svetu je Las Vegas. V Aziji imajo kopijo, reče se ji Macau. Leži ob meji s Kitajsko. Ciljajo na igralce, ki prihajajo iz Kitajske. Nekdanja portugalska kolonija je sedaj nova meka Azijskega igralništva. Kot, da bi dal Las Vegas na steroide. V Macau, kamorkoli pogledaš, vidiš zveneča igralniška imena: Venetian, MGM, Wynn, Galaxy, ... Samo v igralnici Venetianu imajo več sob kot v celih Benetkah, pa še lepše je urejena: še starejša, še bolj čista, večja od originala :).

sobota, 5. december 2015

Boracay 4/4


Boracay je majhen otok, kakšnih 10km2. Po sredini le tega poteka nekaj, kar bi skoraj lahko imenovali cesta.  Po njej se premika vse živo.

Boracay je pod jurisdikcijo Filipinske turistične zveze, ki skrbi, da je otok čist, miren in urejen. Vse to je seveda treba razumeti v kontekstu filipinskega razumevanja čistoče, mirnosti in urejenosti.