nedelja, 6. september 2015

Hong Kong adventure (2/2)

... nadaljevanje

5. Lan Kwai Fong & Soho 

Kam zvečer? Če je vikend blizu, je najbojša destinacija Lan Kwai Fong. Trume turistov in domačinov najdejo svoj košček zabave v tej četrti. Tukaj najdemo več kot 100 različnih internacionalnih gostiln, barov, pubov, clubov in ostalih tipov restavracij.

sreda, 2. september 2015

Hong Kong adventure (1/2)

V Aziji je vse blizu. 2 uri do Hong Konga, Vietnam 1.5 ure, 3.5 ure do Singapurja, 4 ure do Balija in podobno. Hop na avion  in že si tam. AirAsia ima zelo ugodne lete, še bolj ugodni so leti letalske družbe Cebu Pacific. Novejša flota avionov, dobre statistike v varnosti. Gremo. Oziroma, letimo ...

Polet

Največji izziv v Manili je prihod na letališče. V normalnih razmerah 15 min (beri sredi noči brez prometa), sredi dneva je zgodba čisto drugačna. Na letališče je potrebno iti vsaj 3-4 ure prej, da ne tvegaš zamude na avion. Naročimo Uber in gremo. Ne vem kako, ampak 20 min kasneje smo na letališču. Voznik je uporabil Skyway, plačljiva avtocesta na stebrih. Na avtocesti praktično ni prometa in je 10 kilometrov hitro mimo. Par uric na letališču v dobri družbi hitro mine. Hitro smo na avionu in odletimo novim dogodivščinam naproti.