torek, 16. avgust 2016

Rice terraces

Vasica med terasami
Rice terraces so ena lepših filipinskih destinacij. Nekateri jih celo primerjajo z Machu Picchu v Peruju, nekateri jih imenujejo za 8 čudo sveta. Za nas pa je bila samo še ena od destinacij. Lepa destinacija, zelo lepa. 
Nahajo se kakšnih 400 km severno od Manile, v kraju Banaue, Ifugao province.
Riževe terase so 2000 let stara polja sklesana v gore. Ročna gradnja je bila zelo zahtevna, Napajajo se z vodo iz deževnih pragozdom nad terasami.



Začetek 10 urne vožnje, še vedno nasmejana
Potovanje na Rice Terraces se je začelo (in končalo) z 10 urnim nočnim avtobusom. Bili smo daleč najhitrejše vozilo na cesti, no včasih tudi malo zraven ceste. Night rider bi se lahko skril pred temi vozniki. In bi se tudi moral, saj bi ga drugače stisnili v palačinke.

Jeepney v Banaue
V Banaue nas je pričakal lep dan. Prvo smo šli na zajtrk, kjer smo spoznali vodičko, ki bo skrbela za nas v teh 3 dneh. Skupinica je bila mala. Pravzaprav zelo mala. Samo trije smo bili. Simona, Sheilla in moja malenkost. Sheilla je Filipinka iz Mindanaja, v Manili pa dela kot nepremičninska posrednica. Preko nje sva tudi najela stanovanje v Manili. Že takrat smo se dogovorili, da bomo šli skupaj na kakšen izlet. Čez 6 mesecev pa se je to tudi uresničilo, skupaj smo rezervirali potovanje na terase.

Super skupinica, Sheilla, Janvid, Simona



Obetal se nam je lep izlet. Dobili smo svoj Jeepney, ki nas bo vozil na različna izhodišča v naslednjih 3 dneh.

Jeepney z mercedes znakom
Po zajtrku smo se odpeljali na prvi izlet.

Znotraj luxuznega prevoza




































Ni komentarjev:

Objavite komentar